Te koop

Zuideinde 34,
1121 CM Landsmeer

Vraagprijs N.o.t.k.

In het schitterende pittoreske Landsmeer verkopen wij per inschrijving het Zuideinde 34, de kerk de “Schaapskooi”. De kerk is in 1972 gebouwd op een schitterend hoekperceel, voor aan de doorgaande weg en aan de zijkant aan de Kerkebreek.

Aan de achterzijde is het object gelegen aan doorgaand water wat toegang geeft tot de gehele Zaan. Het aanleggen van een boot kan aan uw eigen perceel.

Het object is vanuit het verleden altijd goed bijgehouden en het royale perceel van 1150 m2 biedt veel mogelijkheden.

De huidige bestemming is maatschappelijk en dus niet wonen. Bij wijziging van de bestemming dient u zelf contact met de gemeente op te nemen om te kijken of u gebruik ideeën bij de gemeente zijn te realiseren.

Indeling entree/ hal, aan de rechterzijde een kamer, links een keuken, doorloop naar een kamer, berging met hal en kast. De kerkruimte is in totaal 13,45 x 13,45 meter en vanuit de kerk kijkt u tot in de nok. De gehele ruimte is vrijdragend wat diverse mogelijkheden voor het gebruik biedt. In totaal is er 283 m² ruimte op deze locatie aanwezig en zijn er een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein.

Achtergrond van het gebouw:

Omstreeks 1950 was er een sterke behoefte aan een ruimte waar de Landsmeerse katholieken op zondag naar de mis zouden kunnen gaan.
In 1952 werd deze ruimte gevonden in de Dorpsstraat 17 bij Jan Ostendorf in de huiskamer. Deze huiskamer werd elke zondag ingericht als kerkruimte.

Al spoedig was deze ruimte veel te klein en werd er in 1956 op het Noordeinde 121-123 een houtenkerk gebouwd met een vrijstaande klokkenstoel. Deze klokkenstoel is nog altijd in gebruik op het Zuideinde 34.

Deze kerk is omstreeks 1977 gesloopt er staat nu een dubbel woonhuis van familie de Koning. Ook het houten kerkgebouw voldeed al snel niet meer aan de eisen. Onder leiding van Pater Luttikhold werd er gezocht naar een nieuwe locatie in Landsmeer.

Het werd het Zuideinde 34, de voormalige boerderij van Kok. Nu is het ook duidelijk hoe de Schaapskooi aan zijn naam is gekomen. In 1972 werd gestart met de bouw van een nieuw kerkgebouw aan het zuideinde nadat de oude boerderij was gesloopt. Op 1 juli 1973 werd de Schaapskooi in gebruik genomen en doet tot op heden tot op heden nog steeds dienst.

Dit bijzondere object wordt verkocht per inschrijving, de kijkdagen zijn als volgt voorlopig ingedeeld.

Maandag 28 juni van 13.00 tot 17.00
Zaterdag 3 juli van 10.00 tot 13.00.

De inschrijving sluit op vrijdag 30 juli om 12.00uur de biedingen dienen voor genoemde datum ingeleverd te worden bij notaris Krans in Haarlem.

Voor een bezichtiging dient u in verband met onze Covid 19 maatregelen een afspraak te maken om een tijdstip te reserveren.

Aanvaarding
In overleg

Voorbehoud
Goedkeuring eigenaar.

Voorwaarden
Alle door Brantjes Bedrijfsmakelaars en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een voorstel. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht waardoor wij niet instaan voor de volledigheid hiervan. Door Brantjes Bedrijfsmakelaars wordt geen aansprakelijkheid aanvaard, behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Kenmerken

KooprijsN.o.t.k.
Aangeboden sinds8 januari 2021
AanvaardingIn overleg
StatusVerkocht
Bouw
HoofdfunctieMaatschappelijk vastgoed
Soort bouwBestaande bouw
Energieverbruik
Energielabel Niet beschikbaar
Omgeving
LiggingIN_WOONWIJK, LANDELIJK_GEBIED

Video

Plattegrond(en)


Onze bedrijfsmakelaars

Jan van Til

Brantjes Zaanstad

Register Makelaar Register-Taxateur

Jan-Peter Brantjes

Brantjes Heemskerk

Register Makelaar Register-Taxateur/ Directeur