Zuiderkruisstraat 1,
1973 XL IJmuiden

Vraagprijs N.o.t.k.

Thans wordt per inschrijving verkocht de voormalige R.K. Pieterkerk aan de Zuiderkruisstraat 1 te IJmuiden met ook de in het appartementengebouw gelegen parochieruimte welke op de begane grond is gelegen.

Oppervlakte
Ca. 863 m2 voor het kerkgebouw en ca. 72 m2 voor de parochieruimte.

Indeling
Entree via centrale toegang aan de Zuiderkruisstraat, tochtportaal, kerkzaal, toegang via een hal tot de parochieruimte, via het trappenhuis en een lift is het souterrain te bereiken met toilet groep, zaal, kantoor keuken en opslagruimte.
Via het trappenhuis is een stukje bergruimte en een kantoorruimte te bereiken op de 1e verdieping, en via de trap is ook een vergelijkbare ruimte op de 2e verdieping te bereiken.

Achtergrond van het gebouw:
De voormalige St. Petruskerk, die in 2000 grotendeels is gesloopt, is nu onderdeel van een appartementencomplex. De nieuwe, smaakvol ingerichte, kerkzaal heet “St. Pieterkerk”. Deze kerkzaal bestaat uit het transept van de voormalige St. Petruskerk. De ingang hiervan is de voormalige achthoekige doopkapel, een uitbouw van het oorspronkelijke transept links (= de z.w. wand). Boven deze ingang is, tijdens de verbouwing 2001-2002, het grote ronde glas-in-loodraam uit de (gesloopte) voorgevel van de vroegere grote kerk herplaatst. Het grote, kleurrijke, glas-in-betonraam van Daan Wildschut in de rechter wand van de oorspronkelijke kerk is gehandhaafd, en maakt deel uit van de huidige kerkzaal. Zowel aan de voorkant (hoofdingang in de voormalige doopkapel) als aan de achterkant (met glas-in-betonraam), met bijbehorende interessante details, is dit (op nogal originele wijze gereduceerde) kerkgebouw goed herkenbaar.

Bezichtigingen
Dit bijzondere object wordt verkocht per inschrijving, de kijkdagen zijn als volgt voorlopig ingedeeld.

Vrijdag 12 november van 11.00 tot 15.00
Vrijdag 19 november van 11.00 tot 15.00
Zaterdag 27 november van 11.00 tot 14.00

De inschrijving sluit op vrijdag 10 december 2021 om 12 uur, de biedingen dienen voor genoemde datum ingeleverd te worden bij notaris Krans in Haarlem.
Voor een bezichtiging dient u in verband met onze Covid 19 maatregelen een afspraak te maken om een tijdstip te reserveren.

Toegang dataroom
Voor toegang tot de dataroom alsmede voor het maken van een afspraak dient u voorafgaand een tender overeenkomst te ondertekenen, welke kan worden opgevraagd bij ons kantoor.

Locatie en bereikbaarheid
De kerk kent een centrale ligging, de winkelstraat “Lange Nieuwstraat” ligt op slechts 4 minuten fietsen van de kerk. Tevens zijn er diverse scholen en winkels in de nabije omgeving. Op slechts 10 autominuten zijn de A22 en A9 te bereiken welke leiden naar Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.

Parkeren
Voldoende parkeerplaatsen op openbare grond.

Bestemming
Bestemmingsplan IJmuiden West, onherroepelijk vastgesteld (2013-09-13) de bestemming wonen. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering en of plannen adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Velsen.

Nutsbedrijven
Koper dient zelf rechtstreeks met desbetreffende (energie) leveranciers overeenkomsten af te sluiten.

Erfdienstbaarheden en bijzondere bepalingen
Zoals vermeld in de akte van levering en zoals opgenomen in de concept koopakte welke beschikbaar is in de dataroom.

Verkoop
Deze verkoop vindt plaats op basis van ‘As is, Where is’ als basis waarop koper koopt en het feit dat verkoper ten aanzien van het perceel geen enkele garantie kan geven met uitzondering van de levering vrij van huur en gebruik. De koper zal de feitelijke, juridische, milieukundige, technische en fiscale situatie accepteren op het moment van leveren en daarmee alle bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare, lasten, beperkingen en verplichtingen.

Bodeminformatie
Verkoper kan niet instaan voor de kwaliteit van de bodem en/of grondwater en koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit eventuele verontreiniging van bodem, grondwater e.d. kan voortvloeien.

Asbest
Koper vrijwaart verkoper voor elke aansprakelijkheid inzake de eventuele aanwezigheid van asbest en/of asbesthoudende stoffen in de onroerende zaak nu in en de toekomst.

Ouderdomsclausule
In de koopakte zal een ouderdomsclausule worden opgenomen, inhoudende dat koper verklaart ermee bekend te zijn, dat de onroerende zaak niet nieuw is en dat de koper alle risico’s aanvaardt ten aanzien van de gehele bouwkundige staat en dat de koopsom daarop is afgestemd. Verkoper staat niet in voor de vloeren, muren, dak, leidingen, installaties en de afwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht en ongedierte.

Koopovereenkomst
Conform het concept koopovereenkomst welke in de dataroom beschikbaar is.

Transportakte
Conform het concept wat in de dataroom beschikbaar is.

Zekerheidsstelling
10% van de koopsom te stellen bij ondertekening koopakte door koper.

Energielabel
Van het aangeboden object is geen energielabel beschikbaar.

Aanvaarding
In overleg.

Courtage
Brantjes Bedrijfsmakelaars treedt op voor de verkopende partij. Als koper bent u Brantjes Bedrijfsmakelaars geen courtage of kosten verschuldigd.

Voorbehoud
Verkoper behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor het object te gunnen aan de gegadigde van zijn keuze.

Voorwaarden
Alle door Brantjes Bedrijfsmakelaars en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een voorstel. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht waardoor wij niet instaan voor de volledigheid hiervan. Een kandidaat-koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken maar ook over de details (zoals oplevering etc.) overeenstemming is bereikt. Door Brantjes Bedrijfsmakelaars wordt geen aansprakelijkheid aanvaard, behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Kenmerken

Vraagprijs N.o.t.k.
Aangeboden sinds7 oktober 2020
AanvaardingIn overleg
StatusBeschikbaar
Bouw
HoofdfunctieMaatschappelijk vastgoed
Soort bouwBestaande bouw
Energieverbruik
Energielabel Niet beschikbaar
Omgeving
LiggingWIJKWINKELCENTRUM, IN_WOONWIJK

Video

Plattegrond(en)


Onze bedrijfsmakelaars

Jan van Til

Brantjes Zaanstad

Register Makelaar Register-Taxateur

Jan-Peter Brantjes

Brantjes Heemskerk

Register Makelaar Register-Taxateur/ Directeur