Vraag uw energielabel aan

Bij het verkopen of verhuren van een bedrijfspand dient u een definitief energielabel te hebben. Dit betekent dat u zonder energielabel het pand niet kunt verhuren of verkopen. Het is zelfs zo dat bij een bedrijfspand groter dan 250 , ongeacht of u wilt verkopen of verhuren, u een definitief energielabel moet hebben.

Daarnaast geldt vanaf 2023 de regel dat kantoorpanden vanaf 100 minimaal energielabel C moeten hebben. Wij raden aan om dit tijdig aan te vragen.  Haalt u een energielabel lager dan C? Dan mag het pand helaas niet meer als kantoor worden gebruikt.

Over Opstal Adviseurs

Brantjes Bedrijfsmakelaars werkt samen met Opstal Adviseurs. Opstal Adviseurs  is een energieprestatie adviesbureau, gevestigd in Noord-Holland. De gecertificeerde adviseurs zijn vakbekwaam volgens de NTA-8800 richtlijnen. De 3 beloftes van Opstal: snelheid, betrouwbaarheid & deskundigheid. In veel gevallen kunnen zij het energielabel al binnen 2 werkdagen opleveren. Een belofte die zij dankzij ervaring en efficiënte werkwijze kunnen garanderen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een energielabel nodig?

Bij het verkopen of verhuren van een bedrijfspand dient u een definitief energielabel te hebben. Zonder energielabel kunt u het pand niet verhuren of verkopen.

Hoe snel heb ik het energielabel?

In veel gevallen wordt het label binnen 2 werkdagen opgeleverd.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden.

Wat zijn de kosten?

Onderstaande prijzen zijn exclusief BTW.

0-100 :  € 495,-
101-250 :  € 570,-
251-500 :  € 650,-
501-1000 :  € 775,-
1000> prijs op aanvraag

Onze bedrijfsmakelaars

Jan van Til

Brantjes Zaanstad

Register Makelaar Register-Taxateur

Jan-Peter Brantjes

Brantjes Heemskerk

Register Makelaar/ Directeur